Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016
Μετρό Θεσσαλονίκης: Επανεκκίνηση και στην πράξη- Υπεγράφη η σύμβαση για τις αρχαιολογικές ανασκαφές

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επανεκκίνηση και στην πράξη- Υπεγράφη η σύμβαση για τις αρχαιολογικές ανασκαφές

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της διαπραγμάτευσης του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών και δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη με την ανάδοχο κοινοπραξία του έργου.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. υπέγραψε σήμερα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Δέδε, με την ανάδοχο κοινοπραξία τη συμπληρωματική σύμβαση ύψους 25.000.000 ευρώ για τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Με την υπογραφή της σύμβασης δίδεται η δυνατότητα για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών στα υπόλοιπα μέτωπα της βασικής γραμμής του έργου, καθώς έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί ποσοστό της τάξεως 82%.

Σταδιακά , όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η "Αττικό Μετρό", θα προσληφθούν και θα απασχοληθούν περισσότερα από 400 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και αναμένεται να έρθουν στο φως και άλλες πτυχές από την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η "Αττικό Μετρό" υλοποιούνται ήδη τα εξής:

• κατασκευάζονται με εντατικούς ρυθμούς οι σταθμοί Πατρίκιος, Νέα Ελβετία, Βούλγαρη καθώς και το Αμαξοστάσιο στο ανατολικό άκρο της βασικής γραμμής του Μετρό

• συναρμολογούνται στο σταθμό Νέα Ελβετία τα δυο μηχανήματα ολομέτωπης κοπής (ΤΒΜ) του έργου προκείμενου να διανοίξουν τα τελευταία 1,9 χλμ. δυο δίδυμων σηράγγων που απομένουν από το σύνολο των 7,8 χλμ.

• ξεκινούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή με την μέθοδο ανοιχτού ορύγματος της σήραγγας μήκους 1,1 χλμ., η οποία συνδέει το Αμαξοστάσιο με την Βασική Γραμμή του Μετρό.